FED ne zaman faiz indirecek? Goldman Sachs temmuz sonrasına işaret etti

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, ABD Merkez Bankası'nın (FED) ne zaman faiz indireceğine dair yorumda bulundu. Enflasyondaki yavaşlamaya ve iş gücü piyasasındaki soğumaya dikkat çeken analistler, temmuz toplantısından sonra faiz indirimi için bankanın 'sağlam gerekçeleri' olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi | Abone ol

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, müşterilerine not göndererek ABD Merkez Bankası'nın (FED) 30-31 Temmuz'daki toplantısındaki sonraki faiz indirimi ihtimalini değerlendirdi.

Notu hazırlayan Goldman Sachs baş ekonomisti Jan Hatzius, son dönemdeki cesaret verici fiyat verilerinin enflasyonun azaldığına işaret ederken, temmuz ve ağustos aylarında daha da iyi huylu baskılar beklediğini kaydetti. 

Ayrıca, aşırı ısınan işgücü piyasası önemli ölçüde soğumuş durumda olduğunu belirten Hatzius, "İşgücü talebindeki daha fazla yumuşamanın işsizlikte daha büyük ve çok daha az hoş karşılanan bir artışla sonuçlanacağı bir dönüm noktasına yaklaşıyor olabiliriz" dedi.

Harcama beklentileri

Goldman Sachs ekonomistleri aylık enflasyon oranlarını Çekirdek Kişisel Tüketim harcamaları (PCE) yüzde 0,19 ve çekirdek piyasa bazlı PCE için yüzde 0,15 olarak tahmin ediyor.

Hatzius, "Dallas Fed'in ortalama PCE'si de muhtemelen aylık yüzde 0,15 arttı ve şimdi 3 aylık yıllık bazda geçen yılın sonlarındaki düşük seviyelere geri döndü" diye ekledi.

CME FedWatch aracına göre, traderlar Temmuz toplantısında 25 baz puanlık bir faiz indirimine yüzde 8,6 olasılık veriyor.

Abbas, Türkiye'nin davetine karşılık vermemiş Üç uluslararası anlaşma Meclis'te kabul edildi Bozcaada Belediyesi'ne 1,1 milyon liralık çevre cezası Golan Tepeleri'ne füzeli saldırı! CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak