Fed, harcama kesintilerinden endişeli

Fed toplantı tutanaklarında hükümetin bütçe harcamalarında beklenmedik kesintinin istihdam ve yatırım planlarında ertelemeye yol açabileceği belirtildi.

Abone ol

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası (Fed), hükümetin bütçe harcamalarında beklentilerin üzerinde kesinti yapmasının istihdam ve yatırım planlarında ertelemeye yol açabileceği uyarısında bulundu.

Fed'in faiz politikalarının belirlendiği Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 24-25 Nisan tarihlerinde yaptığı toplantının tutanaklarına göre, FED yetkilileri, hükümetin harcama kesintilerinden duyduğu endişeleri dile getirerek, beklentilerin üzerinde bir mali sıkılaştırma ihtimalinin ABD ekonomisi için ciddi riskler oluşturduğuna dikkati çekti.

Bütçe planı üzerinde anlaşılmaması durumunda, 2013'ün başında sert bir mali sıkılaştırma olabileceğine işaret eden Fed yetkilileri, mali politikada belirsizliğin, iş alımı ve yatırımda ertelemeye yol açabileceğine vurgu yaptı. Bazı yetkililer, ekonomik büyümeyi teşvik etmek için aşağı yönlü risklerin artması ya da toparlanmanın hız kaybetmesi halinde para politikasında daha fazla gevşemeye gidilebileceğini kaydetti.
Tutanaklarda ayrıca, küresel finansal piyasalardaki gerilimlerin ekonomi üzerinde belirgin risk teşkil etmeye devam edebileceğine dikkat çekildi.

fed
Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir: Mezardan kefen ve bez çıkmadı Mantar kökünden ambalaj ürettiler, ödülü kaptılar  İstanbul Havalimanı, Avrupa havalimanları sıralamasında zirvede Erdoğan ile Bahçeli'den sürpriz görüşme Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları ağustosta yükseldi