”Euro Bölgesi'nde çift dipli resesyon riski yok”

OECD baş ekonomisti Padoan, Euro ülkelerinin verimliliklerini artırmak için yapısal reformlara ihtiyacı duyulduğunu belirtti

Abone ol

PARİS - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) baş ekonomisti Pier Carlo Padoan, Euro Bölgesi'nde çift dipli bir resesyon tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Padoan, Fransız gazetesi Le Figaro'ya yaptığı açıklamada, Euro bölgesi'nde ikinci bir durgunluk riski bulunmadığını ancak, ülkelerin verimliliklerini artırmak için yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

OECD baş ekonomisti Padoan, Avrupa ekonomisinin ABD'ye göre daha yavaş bir büyüme kaydedeceğine dikkat çekti.

Euro'daki değişkenliğe ilişkin bir soruya Padoan, değişkenliğin hala başlı başına bir problem olmasına rağmen, Euro için bu aralar önemli olmadığını vurguladı.

Padoan, aksine zayıf Euro'nun kısa vadede ekonomi için iyi bir haber olduğunu ifade ederek, Euro Bölgesi'nin dışındaki ihracatı teşvik edeceğini belirtti.

Pier Carlo Padoan, Avrupa'nın ortak para birimi Euro'nun uzun zamandır aşırı değerlendiğine de dikkat çekti.

Naci Görür'den çarpıcı uyarı: Her an deprem üretebilir E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Eksper raporları artık e-devlet’te Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları