Euro Bölgesi ve AB küçüldü

Euro Bölgesi ve AB ekonomisi son çeyrekte yüzde 0,3 küçüldü.

Abone ol

BRÜKSEL - Euro Bölgesi ve AB, 2011'in son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 küçüldü. Ekonomistler yüzde 0,4 küçülme bekliyordu.

Euro Bölgesi geçen yıl ilk çeyrekte yüzde 0,8, ikinci çeyrekte yüzde 0,2 ve üçüncü çeyrekte yüzde 0,1 büyümüştü. Aynı dönemde AB'nin büyüme oranları ise birinci çeyrekte yüzde 0,7, ikinci çeyrekte yüzde 0,2 ve üçüncü çeyrekte yüzde 0,3 olarak açıklanmıştı.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre son çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise Euro Bölgesi yüzde 0,7 ve AB yüzde 0,9 büyüdü.

Geçen yılın tamamını yüzde 3 büyümeyle kapatan Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, dördüncü çeyrekte yüzde 0,2 ile beklentilerin altında küçülürken aynı dönemde Fransa, aksi yöndeki beklentilere rağmen yüzde 0,2 büyüme açıkladı. Fransız ekonomisi geçen yılın tamamında ise yüzde 1,7 büyüme gerçekleştirdi.

Son çeyrekte İtalya ve Hollanda yüzde 0,7, İspanya yüzde 0,3, İngiltere ve Belçika yüzde 0,2 ve Avusturya yüzde 0,1 küçüldü.

Eurostat, Yunanistan'la ilgili verileri henüz açıklamazken ağır krizdeki bu ülkenin geçen yıl yüzde 7'ye yakın küçüldüğü tahmin ediliyor.

 (AA)

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur