Erdoğan'ın açıklaması Belçika'da istifa getirdi

Türkiye'den iki kez sınır dışı edilen ve Zaventem Havalimanında intihar saldırısı gerçekleştiren Bakraoui'inin izlenmesinde zaafiyet olduğu gerekçesiyle Belçika İçişleri ve Adalet Bakanı istifalarını sundu.

Abone ol

dunya.com /Ajanslar

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon ile Adalet Bakanı Koen Geens, Türkiye tarafından geçen yıl sınır dışı edilen ve Zaventem Havalimanını kana bulayan canlı bomba İbrahim Bakraoui'inin takibinde zaafiyet olduğu gerekçesiyle istifalarını sundu. Ancak istifalar başbakan tarafından kabul edilmedi.

İçişleri Bakanı Jan Jambon, Başbakan Charles Michel'in kendisinden kalmasını istediğini belirterek, VTM televizyonuyla yaptığı açıklamada Michel'in, "Savaş zamanı sahadan ayrılamazsın" dediğini belirtti.

Bakanlık sözcüsü Adalet Bakanı Koen Geens'in de istifasını verdiğini ancak görevinde kalacağını söyledi.
              
Diğer militanlar kanıt eksikliğinden dolayı serbest gezerken, Bakraoui silahlı soygundan dolayı 9 yıllık cezasının ancak yarısını yatmasının ardından şartlı serbest bırakılmıştı.
              
Jambon, "Birisinin neden böyle erken bırakıldığı ve neden Türkiye'deyken yakalama şansını kaçırdığımız konusunda sorular sorabilirsiniz. Bu soruları anlayışla karşılıyorum. Bu durumda siyasi olarak sorumluluk almak doğru şeydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel saldırılarına ilişkin önceki gün yaptığı açıklamalarda, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır" demişti. 

22 Mart Salı günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de çifte terör saldırısı düzenlenmişti. Havalimanı ve şehir merkezindeki bir metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda 34 kişi hayatını kaybetti.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti