ECB üyesi Knot: Mali duruş, enflasyonla mücadelede para politikasının etkinliğini engelledi

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Hollanda MB Başkanı Klaas Knot, "uygun olmayan mali duruşun" enflasyonla mücadelede para politikasının etkinliğini engellediğini söyledi.

Haber Merkezi | Abone ol

Knot, "Son enerji krizi ve bunun enflasyon üzerindeki etkisi parasal sıkılaştırmaya yol açarken, maliye politikası çok gevşek olmaya devam etti" dedi.

ECB'nin "enflasyonu düşürme yükünün çoğunu" üstlendiğini söyleyen Knot, "Daha kısıtlayıcı bir maliye politikası arzu edilirdi. Faiz oranı artışları borç servis maliyetleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturdu, Bu da daha yüksek faiz dışı mali dengelerle telafi edilmeliydi" dedi.

Knot, Avrupa Birliği'nin daha fazla harcamasına ulusal düzeyde daha az mali alanın eşlik etmesi gerektiğini belirterek, "Sonuçta, ulusal ve Avrupalı vergi mükellefi nihayetinde tek ve aynı kişidir" diye konuştu.

FB, Ferdi Kadıoğlu transferini KAP'a bildirdi Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı