ECB faiz oranlarını değiştirmedi

ECB bugünkü topantısında faiz oranlarını değiştirmedi.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz oranlarını değiştirmedi. ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranlarının yüzde 0.75 olarak devam etmesi kararı verildi.

Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

Faiz kararı sonrasında euro son iki ayın en yüksek seviyesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise basın toplantısı düzenliyor.


Uzmanlar ECB'nin kararını yorumladı:

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert

[PAGE]


"Faizin değiştirilmemesi euro açısından olumlu"

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, politika faizinin değiştirilmemesinin euro açısından olumlu olduğunu söyledi.
Cömert ECB'nin politika faizini ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:
"ECB yüzde 0,75 olan politika faizini sabit bıraktı. ECB'nin faizi çeyrek puan indireceği yönünde beklentiler bulunuyordu, bu açıdan faizin değiştirilmemesi euro açısından olumlu. Parite 1,2630'un üzerinde kaldıkça hedef 1,2750 olacak."



İntegral Menkul Değerler AŞ Analisti Egemen Candır

[PAGE]


"Euro Bölgesi'nde toparlanma sinyalleri"


Piyasalar Türkiye saati ile 14.45'te açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında Mario Draghi'nin açıklamalarına odaklandı.
ECB'nin alması muhtemel kararları ve piyasalara etkisini değerlendiren İntegral Menkul Değerler AŞ Analisti Egemen Candır, ECB'nin bono tahvil alımı programında 3 senelik vadeye kadar tahvil alımından bahsedildiğine değindi.
ECB'nin 3 yıla kadar tahvil alımı yapması durumunda, özellikle sıkıntılı ülkelerde 0-3 yıl arası faizlerin düşmesinin beklenebileceğini belirten Candır "Kısa vade olarak düşünebileceğimiz bu müdahalenin başarılı olması durumunda, önümüzdeki yıl içerisinde Euro Bölgesi'nde toparlanma sinyallerinin artabileceğini söyleyebiliriz. Diğer taraftan, gerek bu tarz müdahalelerin etkinliğinin sınırlı olması, gerekse de sağlanan likiditenin tüketiciye yansımasının zayıf olması nedeniyle toparlanmaların üretim ve talep ile desteklenmemesi durumunda ileride başka müdahaleler de gerekebileceğini söyleyebiliriz" dedi.

"ECB'nin faiz indirmesi, Euronun değer kaybetmesi anlamına gelebilir"

ECB'nin saat 14.45'te açıklanacak faiz kararıyla ilgili olarak piyasaların şu anki yüzde 0,75 politika faizinin 25 puan düşürülerek yüzde 0,50'ye çekilmesinin beklendiğini kaydeden Candır, "Euro Bölgesi'nde faiz indirilmesi, Euronun değer kaybetmesi anlamına gelebileceğinden, bu durumda, Euro/dolar paritesinde, 15.30'daki Draghi konuşmasına kadar bir kısım satışlar görülmesi ihtimali bulunmaktadır. ECB faiz düşürmez ise, bunu alışların ön plana geçmesi olarak yorumlayabiliriz" şeklinde görüş bildirdi.
Candır sözlerine şöyle devam etti:
"Saat 15.30'da ECB'nin basın açıklamasında, Draghi'nin, ECB'nin 3 yıla kadar devlet tahvili alımına gitmesi ve bu tahvillerde ülkelere özel koşullar sunması bekleniyor. Bu koşulların ne olacağı ve ülkelerin bu koşulları kabul edip etmeyeceği tahvil alım programının ön plandaki etkenleri olacaktır. Eğer açıklanacak koşulların, İspanya gibi destek almak veya almamak arasında kararsız kalabilen ülkeleri ilerleyen dönemlerde zora sokacak şekilde olması halinde bono alım programının etkilerinin zayıf kalabileceğini söyleyebiliriz. ECB'nin bono alım programında, bu koşullara onay verip programa dahil olan ülkelerin koşulları sağlamaması durumunda ECB'nin tahvil satışına gidebileceğini de hatırlatıp, bugün açıklanacak etkenlerin Euro Bölgesi'ndeki haberlerin son noktası olmadığını söyleyebiliriz."

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı