Dış basın böyle gördü

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı uluslararası medyada geniş yankı buldu.

Abone ol

PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı uluslararası basın tarafından dünyaya duyuruldu.

İlk haber Reuters'den 

Söz konusu gelişmeyi ilk duyuran haber ajansı Reuters oldu. "Abdullah Öcalan, destekçilerini bahar aylarındaki bir silahsızlanma konferansına katılmaya çağırdı" ifadesini kullanan Reuters, bunun Türkiye'nin PKK'yla 30 yıllık mücadelesinde çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

"40 binden fazla kişinin öldüğü çatışmaları sonuçlandırma"

Haberde, HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in canlı yayında Öcalan'ın açıklamasını okuduğu ifade edildi.

Reuters, "Öcalan'la 2012 yılı sonundan bu yana sürdürülen görüşmelerin; 1984'ten beri çoğu Kürt, 40 binden fazla kişinin öldüğü çatışmaların sonlandırılmasını amaçladığını" belirtti.

 'Silah bırakmak için toplanın'

Associated Press ise "Hapisteki Kürt lider PKK'ya silah bırakması için çağrıda bulundu" başlıklı haberinde şu ifadeleri kullandı:

"Kürt yanlısı milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın PKK'yı bahar aylarında bir olağanüstü kongre düzenlemeye davet ederek, örgütün silahlı mücadelesinde tarihi bir karar almaya çağırdığını söyledi."

Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı! Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı