Çin casusu 8 Tayvan askerine hapis cezası

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da, aralarında muvazzaf askerlerin bulunduğu 8 ordu mensubu, Pekin için casusluk yaptıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Tayvan Yüksek Mahkemesi, Kasım 2023'te açılan davada yargılanan 10 askerden 8'ine, 18 ay ila 13 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezaları verdi.

AA | Abone ol

Tayvan'da Çin adına casusluk ağı kurmakla suçlanan emekli subay Chen Yu-hsin hakkında başlatılan adli soruşturmanın ardından açılan dava sonuçlandı. CNA'nın haberine göre, mahkeme, kararında firari durumdaki Chen hakkında hüküm açıklanmazken yargılanan bir askeri suçsuz buldu.

Çin adına casus ağı kurma girişiminde bulunduğundan şüphelenilen Chen hakkında 2022'de başlatılan soruşturmada, sanığın emekli iki subayı daha kendisine yardım etmeye ikna ettiği, onların da biri subay 5 muvazzaf personelden rüşvet karşılığı askeri sırları sızdırdığı kaydedildi.

Çin'e kaçıp teslim olacaktı

Casus ağını organize eden emekli subaylardan birinin orduda helikopter pilotu olan bir yarbayı Boeing CH-47 Chinook helikopter ile Çin'e kaçarak teslim olmaya ikna ettiği, ayrıca bir askere, 'savaş çıkması halinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na teslim olacaklarını' söylediği bir video çektirdiği dava kayıtlarında yer aldı.

Çin'in topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949'dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor.

Ahu Tuğba öldü mü? Ahu Tuğba kimdir? Vedat Milor kaza geçirdi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı AK Parti'den Netflix dizisine 'Rum propagandası' tepkisi! Garfield Tarçın'ı görmeye şehir dışından geliyorlar