Büyümeyi teşvik edecek çabalarda hem fikirler

Başkan Obama ve Başbakan Monti ekonomik büyümeyi sağlayacak çabaların teşvikinde hem fikir.

Abone ol




ROMA - ABD Başkanı Barack Obama ile İtalya Başbakanı Mario Monti'nin bir telefon görüşmesi yaptıkları, iki liderin Avrupa'daki kriz karşısında, ekonomik büyümeyi sağlayacak çabaların teşvikinde hem fikir oldukları bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) evsahipliğinde ilerleyen günlerde yapılacak G8 ve NATO zirveleri öncesinde, Obama ile Monti'nin son yaşanan ekonomik konularda bilgi alışverişinde bulundukları ifade edildi. İki liderin, "ekonomik büyüme ve istihdamı teşvik edecek adımların yoğunlaşmasına ihtiyaç olduğu" konusunda hem fikir oldukları belirtildi.

Görüşmede, Monti'nin, G8 zirvesinde ekonomik ve küresel konular üzerine bir konuşma yapmayı da kabul ettiği ifade edildi. Telefon konuşmasında, ABD Başkanı Obama'nın Monti'ye, İtalya'nın NATO'ya verdiği destekten ötürü teşekkür ettiğini de söyledi. İtalyan basını, Monti ile Obama arasındaki bu konuşmanın, Avrupa'da Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Froncois Hollande ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ilk kez görüştüğü, Yunanistan'ın da yeniden seçime gitme kararını duyurduğu güne gelmesine dikkati çekti.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var