Bulgaristan ve Romanya'ya karşı önlem istiyorlar

SZ'de yer alan habere göre, Almanya serbest dolaşım hakkına kavuşacak Bulgaristan ve Romanya'dan çok fazla göç gelmesinden endişelendiğini yazdı

Abone ol

BERLİN - Almanya'da yeni kurulan koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) 1 Ocak'ta serbest dolaşım hakkına kavuşacak Bulgaristan ve Romanya'dan Almanya'ya çok fazla göç gelmesinden endişelendiği, bu nedenle yoksulluk nedenli göçlere karşı sert bir politika izlenmesini istediği bildirildi.

Süddeutsche gazetesinde yer alan habere göre, CSU'nun, ocak ayı başında Wildbad Keuth kentinde düzenlediği toplantıda ülkeye gelen göçmenlerin sosyal sistemden yararlanmasını zorlaştırılması yönünde karar alınması için tasarı hazırladığı açıklandı.

CSU'nun, 1 Ocak'ta Avrupa Birliği'nde (AB) serbest dolaşım hakkına kavuşacak Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarının Almanya'ya çok fazla kişinin gelmesinden endişelendiği belirtildi. Bu kapsamda hazırlanan tasarıda, göçmenlere ülkeye girdikten sonraki ilk 3 ayda sosyal yardımdan yararlanıp yararlanmayacağının incelenmesi istenirken, sosyal yardımları suistimal edenlere karşı da sert önlemlerin alınması talep edildi.

Tasarıda, yapılan sosyal yardımları suiistimal edenlerin sınır dışı edilmesinin yanı sıra yeniden ülkeye girmesinin engellenmesi için gerekli yaptırımların sağlanması gerektiği belirtildi.

Yoksulluk sebebiyle göçten dolayı ülkeye gelenlerin serbest dolaşım hakkının istismar etmelerinin halkta  bu serbestliğin kabulünü tehdit edeceği, yerel yönetimleri de zor durumda bıraktığı ifade edilen tasarıda, ulusal ve Avrupa alanında göçmenlere yapılan yanlış teşviklerin azaltılması istendi.

Almanya'da iş ve işçi bulma kurumu Federal İş Ajansı (BA), gelecek yıl Romanya ve Bulgaristan'dan yaklaşık 180 bin kişinin Almanya'ya geleceğini açıklanmıştı.

Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi Almanya'da istihdam alarm veriyor Bakan Şimşek'ten vergi rekortmenleri üzerinden mesaj