Brezilya'dan, ABD göç yolu olarak kullanılmasına tepki adımı

Brezilya Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı Asya ülkelerinden gelenlerin Brezilya'yı, kuzeye geçmek için başlangıç noktası olarak kullandığı ifade edildi. Açıklamada, ABD ve Kanada'ya göç etmek adına Brezilya'nın başlangıç noktası olarak kullanmasına engel olmak için ülkeye girişlerde bir takım kısıtlamalar yapılacağı belirtildi.

AA | Abone ol

Brezilya hükümeti, bazı Asya ülkelerinden gelenlerin ülkeyi ABD ve Kanada'ya göç etmek için bir başlangıç noktası olarak kullanmasını engellemek adına kısıtlamalar getireceğini açıkladı. Kısıtlama uygulamasının, halihazırda Brezilya'ya vize muafiyeti olan Asya ülkelerini kapsamayacağı aktarıldı.

Kısıtlamanın Brezilya'ya gelmek için vize şartı olan ülkeleri içerdiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, gelecek haftadan itibaren vizesi olmayan yolcuların ya yolculuklarına uçakla devam etmek ya da geldikleri ülkeye geri dönmek zorunda kalacağı kaydedildi.

Sahte belge ile ülkeye giriş

Brezilya'nın batısındaki Acre eyaletinin polis yetkilisi Remullo Diniz, Brezilya'ya Asya ülkelerinden çok sayıda göçmen girdiğini, bunların bir kısmının sahte belgeyle geldiğini aktardı. Diniz, bu durumun Brezilya için bir 'endişe kaynağı' olduğunu belirterek aralarında suç şebekelerine üye olanların da bulunabileceğine dikkati çekti.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Türkiye'den, "Famagusta" dizisine tepki Özel: En iyi tüzüğün üzerinde uzlaşma çabamız var Vedat Milor kaza geçirdi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı