Borcu artıran büyüme istemiyoruz

Almanya Hükümet sözcüsü borcu artıran büyüme girişimlerini reddediklerini söyledi.

Abone ol



BERLİN - Almanya hükümet sözcüsü, Avrupa'da mali disiplin için benimsenmiş olan mali anlaşmanın yeniden tartışmaya açılmasını kabul etmeyeceklerini ve borç düzeylerini yükseltecek büyüme önlemlerini reddettiklerini söyledi. Fransa'da dün cumhurbaşkanı seçilen François Hollande, Mart ayında benimsenen mali anlaşmanın bir daha gözden geçirilmesini istiyor. Hollande, sıkı bütçe kuralları getiren anlaşmayı tamamlayacak nitelikte bir ekonomik büyüme anlaşmasını kabul edebileceğini ifade etmişti.    

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibertbugün düzenlediği basın toplantısında, "Bizim açımızdan mali anlaşmanın yeniden görüşülmesi mümkün değildir" dedi. "Yeni borçlanmayla büyüme istemiyoruz. Biz yapısal reformlar yoluyla büyümeyi tercih ediyoruz". Seibert, Merkel'in Fransa ile sürdürdüğü iyi ilişkilerin Holland'ın cumhurbaşkanlığından da devam edeceğini söyledi.    
    
(Reuters)

Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi İş dünyası uygun maliyetli finansman istedi Almanya'da istihdam alarm veriyor