Borç takasına katılım yüzde 85.8

Yunanistan'ın tahvil takasına 172 milyar euro tutarında tahvil katıldı.

Abone ol

İSTANBUL - Borç krizindeki Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerinin borç takasına katılımı 172 milyar euro ile yüzde 85.8 olarak gerçekleşti. Yunanistan bu takas anlaşması ile takasa uygun 206 milyar euroluk borcunu yaklaşık 100 milyar euro azaltmayı amaçlıyordu.

Toplam 172 milyar euro değerinde tahvilin takas kapsamına alınacağını açıklayan Yunanistan, CAC yani ortak eylem şartları adı verilen düzenlemeleri yürürlüğe koyması halinde takasa tabi tahvillerin yüzde 95.7 oranına ulaşacağını belirtti.
Yunan yasalarına tabi olmayan ve ülkedeki kamu şirketlerinin ihraç ettiği devlet garantili tahviller için takasa katılım süresinin 23 Mart'a uzatıldığı belirtilen açıklamada, 23 Mart'tan sonra yatırımcılara yeni bir takas imkanı tanınmayacağına dikkat çekildi.
Yapılan açıklamada ayrıca hükümetin tahvil takasına katılmak istemeyen yatırımcıların elindeki Yunan yasalarına tabi tahvillere CAC hükümlerinin uygulanması yönündeki talebinin uluslararası kurumlara iletildiği ifade edildi. Yunanistan'ın Yunan yasalarına tabi toplam 177 milyar euro tutarında borcu bulunuyor.

(Reuters)

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...