BM: Suriye'de ölü sayısı 7 bin 500'ü geçti

BM yetkilisi Suriye'deki şiddet olaylarında artık kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere ölü sayısının her gün 100'ü aştığını belirtirken Clinton, Esad'ın savaş suçlusu sayılabileceğini belirtti.

Abone ol
AMMAN - Birleşmiş Milletler, Suriye'de Cumhurbaşkanı Beşar Esad rejimine karşı başlayan ayaklanmada ölenlerin sayısının 7,500'ü geçtiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Esad'ın savaş suçlusu sayılabileceğini söyledi.
Eylemciler, Suriye ordusunun süren top ateşiyle dün en az 25 kişinin öldüğünü söylediler. Sadece Homs kentinde 24 gündür süren saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.
Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusunda yeni bir karar tasarısı üzerinde çalışıldığını bildirdi ve Rusya ile Çin'den, daha önce yaptıkları gibi, karara karşı veto haklarını kullanmamalarını istedi.
Tasarının ABD tarafından hazırlanan taslağında Rusya ve Çin'in desteğini kazanabilmek ve Esad'ı yalnızlaştırabilmek için Suriye'deki durumun insani yönüne ağırlık veriliyor. Bu konuda bilgi veren diplomatlar, taslakta ülkedeki krizden Esad'ın sorumlu tutulduğunu söylediler. Rusya ve Çin bu tür ifadelere karşı çıkıyor.
BM Genel Sekreteri'nin siyasi işler yardımcısı Lynn Pascoe, "Artık kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere ölü sayısının her gün 100'ü aştığı yolunda inandırıcı bilgiler var" dedi.
"Bugüne kadar öldürülenlerin toplam sayısı rahatlıkla 7,500'ün üzerindedir."
Suriye hükümeti de Aralık ayında yaptığı açıklamada, "silahlı terörist gruplar tarafından" 2,000 asker ve polisin öldürüldüğünü bildirmişti.
Clinton dün ABD Senatosu'nda yaptığı konuşmada, Esad'ın savaş suçlusu olarak tanımlanması için mantıklı nedenler olduğunu ancak bu tür sıfatları kullanmanın "liderleri iktidarı bırakmaya ikna etmek imkanını sınırlayacağını" söyledi.
İstanbul'da metrobüs kazası: Yaralılar var Narin'in gözaltındaki ağabeyinin kolunda ısırıklar tespit edildi Dolar/TL'den günün ilk rakamları Naci Görür'ün işaret ettiği il için harekete geçildi Bitkisel üretimde yeni destekleme modeli uygulamada