Bir ülke için daha yardım paketi gerekebilir

Babacan, " "Avrupa'da eğer bir dördüncü ülke sarsılırsa, ki o dördüncü ülkenin ekonomik büyüklüğü, ilk 3'ünü toplayın ikiye katlayın o büyüklükte olur" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu anda en az bir ülkenin daha bir destek, yardım paketine ihtiyaç duyacak gibi göründüğünü belirterek, "Avrupa'da eğer bir dördüncü ülke sarsılırsa, ki o dördüncü ülkenin ekonomik büyüklüğü, ilk 3'ünü toplayın ikiye katlayın o büyüklükte, henüz bir kurtarma planı, programı, ortaya konulabilmiş bir paket söz konusu değil" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) Genel Merkezinde düzenlenen "Kriz Sonrası Ekonominin Duyarlılıkları ve Yeni Dönem Projeksiyonu" konulu toplantıda konuşan Babacan, dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini, krizin henüz geçmediğini, safhalar değiştirerek, arkasında çok büyük maliyetleri, tortuları bırakarak devam ettiğini söyledi.

Babacan, krizin atlatılması konusunda alınan tedbirlere değinirken, bankalar için sağlanan kaynakların pek çok ülkede kamu borç stokunun artmasını beraberinde getirdiğini, bugün itibarıyla ABD'nin kamu borcunun milli gelirine oranla İkinci Dünya Savaşı sonrası rakamlara yükseldiğini, krizin dünyaya maliyetinin İkinci Dünya Savaşı'nın maliyetinden daha büyük olduğunu anlattı. 

Avrupa'da pek çok ülkenin borç stokunun çok yüksek seviyelere ulaştığına işaret eden Babacan, "Yardıma, desteğe muhtemelen ihtiyacı olacak ülkeler var. Ama şu anda en az bir ülke daha bu tür bir destek, yardım paketine ihtiyaç duyacak gibi görünüyor. Avrupa'da eğer bir dördüncü ülke sarsılırsa, ki o dördüncü ülkenin ekonomik büyüklüğü, ilk üçünü toplayın ikiye katlayın o büyüklükte, henüz bir kurtarma planı, programı, ortaya konulabilmiş bir paket söz konusu değil" dedi.

Şu anda AB'de ülkelerin risk primlerinin çok yüksek seviyelere çıktığını belirten Babacan, Avrupa'da ciddi boyuttaki bir ekonomide borç ödeyip ödememesiyle ilgili bir sorun yaşanması halinde bunun etkilerinin çok yaygın, geniş olacağını, dünyada bu işten etkilenmeyen ülkenin hemen hemen kalmayacağını söyledi.

Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı