Binlerce kişi meydandaydı

Mısır'da sokağa çıkma yasağına rağmen binlerce kişi Tahrir meydanında biraraya geldi.

Abone ol

KAHİRE - Günlerdir protesto gösterilerine sahne olan Mısır'da sokağa çıkma yasağına rağmen Kahire'de binlerce kişi biraraya geldi.

Göstericilerin arasına katılan muhalif lider El Baradei, kalabalığa yaptığı konuşmada, "Haklarınızı geri aldınız. Başlattığımız şeyin geri dönüşü yok" dedi.

"Tek bir temel talebimiz var" diye konuşan El Baradei, bunun "rejimin sona ermesi ve yeni bir dönemin, yeni bir Mısır'ın başlaması olduğunu" söyledi.

Muhalif lider, "Sizlerden biraz sabırlı olmanızı istiyorum. Değişim birkaç gün içinde gelecek" ifadesini kullandı.

El Baradei'nin konuşması sırasında kalabalığın "Kahrolsun Mübarek" şeklinde slogan attığı gözlemlendi.

Günlerdir protesto gösterilerine sahne olan Mısır'da ordu büyük ölçüde kontrolü sağladı. Lider kadrosunu cezaevinden kaçıran Müslüman Kardeşler ile diğer muhalifler, Muhammed El Baradey'in müzakereci olarak tanınmasına karar verdi.

Mısır'da ordu başkent Kahire ve diğer birçok kentin tamamının kontrolünü sağladı. Ordu birlikleri sokağa çıkma yasağının tam uygulanması için yolları trafiğe kapatıyor.

Bu arada Hakimler Kulübü üyesi binlerce hakim Tahrir meydanına yürüdü.

Göstericilerin sayısının arttığı Tahrir meydanına takviye askeri araçlar gönderildiği bildirildi. Ordunun başkent Kahire'de kontrolü ele alması sırasında savaş uçakları da Kahire, İskenderiye, Süveyş, Minye gibi büyük kentlerin üzerinde uçuş yaptı.

Mısır ordusuna ait büyük askeri konvoyların Kahire'nin dışından içine doğru ilerledikleri belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Mısır'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı,bugünden itibaren geçerli olmak üzere bir kez daha uzatıldı.

Devlet televizyonu, bugün 15.00'te başlayacak sokağa çıkma yasağının, ertesi gün 08.00'e kadar uygulanacağını duyurdu.

Ülkede sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlandığı cuma gününden bu yana Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen binlerce gösterici yasağa meydan okumayı sürdürüyor.

Ordunun açıklamalarına sık sık yer veren resmi Nil televizyonu, halka çağrıda bulunarak, yağmacıların görülmesi durumunda ordu birliklerinin haberdar edilmesini istedi.

Nil televizyonu, ordunun dünden itibaren sokağa çıkma yasağını sıkı bir şekilde uygulayacağını da duyurdu.

Polis yeniden sokaklara döndü

Mısır'da polisin yeniden sokaklardaki görevine geri döndüğü bildirildi. Mısır haber ajansı MENA, polis devriyelerinin şehir sokaklarına yeniden çıktığını duyurdu.

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı protestolara sahne olan Mısır'da düzeni sağlamak için ordunun görevlendirilmesinin ardından, göstericilerle çatışmaya giren polis geri çekilmişti.

Ordu Kahire ve diğer kentlerin sokaklarına yüzlerce asker ve zırhlı araç gönderdi, ancak bunların genç protestoculara karşı pek fazla önlem almadığı belirtiliyor. Mısır güvenlik güçleri, cezaevlerine düzenlenen baskınlarda ölen ve yaralanan mahkumlar olduğunu söylediler ancak rakam vermediler.

Güvenlik ve hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 33'ü önceki gün olmak üzere beş günde toplam 102 kişi öldü.

Kahire'nin merkezinde toplanan binin üzerinde gösterici, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmesini isteyerek, başkan yardımcısı atanmasını reddettiler.

İstihbarat başkanı Ömer Süleyman'ın cumhurbaşkanı yardımcısı atanmasına atfen göstericiler, "Hüsnü Mübarek, Ömer Süleyman, her ikiniz de Amerikalıların ajanısınız" diye slogan attılar. Göstericiler ayrıca, "Mübarek, Mübarek uçak bekliyor" diye bağırdılar.

Bakırköy'de TIR İETT otobüsünün üstüne devrildi, yaralılar var AJet'ten ucuz uçak bileti satışı İstanbul için uyarılar art arda geldi: Sağanak ne kadar sürecek? 'Parası biten sanatçılara ücretsiz ders' teklifi Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku!