Biden'ın kararı Demokratları sevindirdi: Kazanma ihtimalimiz arttı

ABD Başkanı Joe Biden'ın kasım ayındaki başkanlık seçiminde aday olmayacağını duyurması, Demokrat Parti seçmenlerini sevindirdi. Seçmenler, Biden'ın çekilmesinin seçimi kazandırma ihtimallerini arttırdığını düşünüyor.

AA | Abone ol

ABD'de CBS News ile YouGov araştırma şirketleri, Demokrat Partiye kayıtlı seçmenlere Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin görüşlerini sordu. Ankete katılan Demokratların yüzde 45'i Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ile Cumhuriyetçilerin adayı eski Başkan Donald Trump'ı yenme ihtimalinin arttığını düşünüyor.

Demokratların yüzde 28'i, seçim sonuçlarının adayın kim olduğuna göre değişeceğine inanıyor. Ankete katılan Demokrat partililerin yüzde 83'ü, Biden'ın çekilmesini onaylarken, yüzde 17'si tam tersini düşünüyor.

Çoğunluk Harris'i destekliyor

Demokratların yüzde 79'u Kamala Harris'in aday olmasını desteklerken, yüzde 21'lik kesim farklı bir aday olması gerektiğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 82'si Biden'ın, mükemmel ya da iyi bir lider olarak hatırlanacağını düşünüyor.

ABD başkanlık seçimi

Başkan Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekildiğini duyurmuş, yerine geçecek isim olarak da yardımcısı Kamala Harris'i işaret ederek desteğini belirtmişti.

Biden'a, Trump ile 27 Haziran'da çıktığı canlı yayın tartışmasındaki performansından sonra sağlığının bir dönem daha başkanlığa elverişli olmaması gerekçesiyle yarıştan çekilmesi için parti içinden baskı yapılıyordu.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti