Beyaz Saray duyurdu: İsrail, Refah'taki 'yeni yaklaşım'ları için ABD'yi bilgilendirdi

Beyaz Saray, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına ilişkin "yeni alternatif yaklaşım" hususunda ABD'yi bilgilendirdiğini duyurdu.

AA | Abone ol

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmede, İsrail'in Refah için yeni alternatif yaklaşımlar geliştirdiği ve bu konuda ABD'yi bilgilendirdiği kaydedildi. Açıklamada, "İki taraf görüşmelerin devam etmesi yönünde mutabık kaldı. Sullivan, ABD'nin rehinelerin serbest bırakılması yönündeki kararlılığını yineledi." ifadelerine yer verildi.

Bu arada, açıklamada, Gallant ve Halevi'nin Sullivan'a yaptıkları sunumda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Refah'a genişletilmiş saldırı planları" konusunda bir maddenin olup olmadığı ise belirtilmedi.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur