Belçika, iş bulan sığınmacılardan konaklama ücreti alacak

Belçika'nın Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor'un ofisine dayandırılan bilgilere göre, ülkede ücretli işte çalışan sığınmacılara, kabul merkezlerinde kalmaya devam etmeleri halinde ücret ödeme zorunluluğu getirildi. Sığınmacıların kabul merkezlerine ödeyeceği tutar ise aylık gelirlerine göre belirlenecek.

AA | Abone ol

Belçika'da ücretli işte çalışan sığınmacılar, kabul merkezlerinde kalmaya devam ettikleri takdirde ücret ödemeleri gerekecek. Ayda net 900 Euro kazanan bir sığınmacının kabul merkezine yaklaşık 220 Euro, 1500 Eurodan fazla kazananın ise maaşının yüzde 50'si kadar ücret ödemesi gerekecek.

Ücretli işte çalışan sığınmacılar gelirini kabul merkezine bildirmemesi halinde, daha fazla konaklama ücreti ödeme riskiyle karşı karşıya kalacak. Sığınmacının ödeme yapmayı reddetmesi durumunda ise kabul merkezi, alınan hizmetleri sınırlayabilecek veya kişiyi tahliye edebilecek.

Belçika'da yaklaşık 10 bin sığınmacının ücretli işte çalıştığı tahmin ediliyor. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren karar, 2011'de Kraliyet kararnamesi ile belirlenmiş ancak siyasi ve hukuki engellerle karşılaşılmıştı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti Öğretmenlerin yer değiştirme başvuru tarihi belli oldu TBMM'de 3 partinin grup önerileri kabul edilmedi Borsa günü 2,26 puanlık yükselişle tamamladı