BDP terör saldırısıyla aralarına mesafe koymalı

AP, Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak BDP'ya çağrıda bulundu.

Abone ol

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınayarak, BDP'li milletvekillerine, terör saldırısıyla aralarına mesafe koymaları çağrısında bulundu.

Hollandalı Hristiyan Demokrat Raportör Oomen-Ruijten, yazılı açıklamasında "Yeni seçilen BDP'li milletvekillerine bu kabul edilemez kanlı saldırıyla aralarına mesafe koymaları ve barışçıl çözüm yolunda yeni bir başlangıç yapmaları çağrısında bulunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Oomen-Ruijten Kürt meselesinde barışçıl çözüm için tek yolun siyasi diyalog ve somut inisiyatiflerden geçtiğini dile getirdi.

Ria Oomen-Ruijten, AP Türkiye raporlarında PKK ve diğer terör örgütlerinin saldırılarını daima kınadığını ve Türkiye, AB ve Birlik üyelerini terörle mücadele alanında işbirliğini yoğunlaştırmaya teşvik ettiğini hatırlattı.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur