Batı Afrika'da darbeleri engellemek 'özel kuvvet' oluşturulması çağrısı

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, darbeleri engellemek ve bölgesel istikrarı yeniden tesis etmek için Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) acil olarak bir destek kuvveti oluşturması çağrısında bulundu.

Abone ol

Ulusal basındaki haberlere göre, Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen 2'nci Afrika Güvenlik Konferansı ve Sergisi'ne katıldı.

Akufo-Addo, burada yaptığı açıklamada, Batı Afrika'da darbeleri engellemek ve bölgesel istikrarı yeniden tesis etmek için ECOWAS'ın acil olarak bir destek kuvveti oluşturması gerektiğini kaydetti.

Destek kuvvetinin varlığının, bölgeyi anayasaya aykırı yollarla istikrarsızlaştırmaya çalışanlar ve terörizm yoluyla şiddeti sürdürenlere karşı güçlü bir caydırıcı unsur olacağını söyleyen Akufo-Addo, "Hiç şüphem yok ki daha önce destek kuvveti var olsaydı darbelerin çoğalması ve terörizmin yayılması konusunda caydırıcı bir işlev görürdü" dedi.

Akufo-Addo, destek kuvvetinin kurulmasının bölgesel istikrar ve güvenliğin korunması için elzem olduğunun altını çizdi. Afrika ülkelerinde sık sık yaşanan darbeler, kıtada istikrarı tehdit ediyor.

'Kudüs'e biz sırtımızı nasıl dönebiliriz?' İmamoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a 'Atatürk' tepkisi Selvi'den Kılıçdaroğlu yazısı: Dava CHP'de taşları yerinden oynattı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden Dilruba açıklaması Sahte burs mesajlarına dikkat! YÖK uyardı