Baskın, İsrail borsalarını da düşürdü

Tel Aviv Borsası'nın gösterge endeksi yüzde 1.7 düştü, şekel dolar karşısında yüzde 1.3 kaybetti. İsrail'in borçlanma tahvillerinin getirisi yükselişe geçti

Abone ol

TEL AVİV - İsrail'in gemi baskını, ülkenin başkenti Tel Aviv borsalarına da yaramadı. Uluslararası gerilimin tırmanma ihtimali, borsanın gösterge endeksi TA-25 Endeksinin yüzde 1.7 düşmesine neden oldu.

İsrailli komandaoların helikopterle indiği yardım taşıyan gemilerdeki yolcularla çatışması, uluslararası krize neden olduğu gibi, borsaları da düşüşe geçirdi. TA-25 Endeksi 25 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi, yüzde 1.7 azalarak 1,082 puana indi. En çok değer kaybedenler ise Oil Refineries Ltd. ve yapay tarım kimyasalları üreticisi Makhteshim-Agan Industries Ltd. oldu.

Şekel de değer kaybetti

İsrail para birimi Şekel de dolar karşısında değer kaybetti. Şekel, yüzde 1.3 kayıpla 3.8673 düzeyine kadar indikten sonra 3.8588'de dengelendi.

İsrail'in Şubat 2019 valörlü gösterge tahvili son bir ayın en sert düşüşü olan 0.15 şekel kayıpla 111.35'e indi. Tahvilin getirisi yüzde 4.61 yükseldi.

CMA Datavision verilerine göre İsrail borç tahvillerinin risk primleri de yükselişe geçti, kredi takas kağıtlarında getiri 113.5 baz puan düzeyine geldi.

Uzmanlar, yeni bir intifada tehlikesinin piyasaları tedirgin ettiğine dikkat çekiyorlar. İsrail'in ABD ile sekteye uğrayan ilişkilerinin yanında İran'ın nükleer programının yarattığı endişe de etkili oluyor.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak