Başbakan'dan Mübarek'e: Halkın sesine kulak ver

Erdoğan, Mısır'daki yönetime, "Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın" diye seslendi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki yönetime, "'Halkın haykırışına, son derece insani taleplerine kulak verin. Halktan gelen değişim arzusunu hiç tereddüt etmeden karşılayın. İstismarcıların, kirli odakların, Mısır üzerine karanlık senaryoları olan kesimlerin inisiyatif almasına fırsat vermeden; Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın" diye seslendi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Tunus ve Mısır'daki gelişmelere değindi.

Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e "çok samimi tavsiye, çok içten bir uyarıda bulunmak" istediğini belirterek, şunları kaydetti: "Bizler faniyiz, kalıcı değiliz. Seninle beraber gelen sadece kefen olacak, başka bir şey gelmeyecek. O kefenin kadri kıymetini bilelim. Hem vicdanımızın sesine, hem de halkımızın sesine, onların ya hayır duasına veya bedduasına hazır olalım. Onun için diyorum; halkın haykırışına son verecek insani taleplerine kulak verin, kulak verelim. Halktan gelen değişim anlayışını hiç tereddüt etmeden karşılayın. Açıkça söylüyorum; istismarcıların, kirli odakların, Mısır üzerine karanlık senaryoları olan kesimlerin inisiyatif olmasına fırsat vermeden, Mısır'ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın."

Mısır ziyaretini erteledi

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır'a 8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği ziyaretin bölgedeki durum nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Kırgızistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan basın mensuplarının 8-9 Şubat tarihlerinde Mısır'a yapacağı ziyareti sorması üzerine ziyaretin ertelendiğini açıkladı. Ziyaret programında bir iptal söz konusu olmadığının altını çizen Erdoğan "Mevcut bu tablo karşısında Mısır'a yapacağım ziyareti iptal demeyelim ama şu anda ertelemiş bulunuyorum. Durum normale döndüğünde ertelenen ziyareti süratle gerçekleştireceğim. Çünkü Mısır bizim için bir kardeş ülkedir. Programlanan ziyaret durum sebebiyle uygun düşmemektedir" dedi.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak