Baerbock: Putin, Avrupa’nın özgür yaşam tarzına da saldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, NATO’nun 75. kuruluş yılı vesilesiyle Federal Meclis'te düzenlenen oturumda konuştu. Baerbock, Rusya’nın öngörülebilir gelecekte Avrupa’nın güvenliği ve özgürlüğü için en büyük tehdit olmaya devam edeceğini, Putin’in sadece Ukrayna’ya değil, Avrupa’nın özgür yaşam tarzına da saldırdığını söyledi.

AA | Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Washington’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nde Ukrayna'ya yönelik desteğin nasıl artırabileceğinin ele alınacağını belirtti. Ukrayna’ya yapılan desteğin bir 'hayırseverlik jesti' olmadığını da vurgulayan Baerbock, “Bu, kendi güvenliğimize ve özgürlüğümüze yaptığımız bir yatırımdır” dedi ve ekledi.

"Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin’in bombaları sadece Ukrayna’daki enerji santrallerine ve binalara değil, Avrupa’nın özgür yaşam tarzına da saldırıyor. Onun bombaları bize de kastediyor.” 

NATO, transatlantik kalmak için Avrupalı olmalı

Almanya ve NATO ülkelerinin kendi savunmaları için daha fazla çaba sarf etmesini isteyen Baerbock, “Önümüzdeki hafta ve ayların nasıl neticeleneceğini kimse bilmiyor. Ancak bildiğimiz bir şey var, o da ABD seçimlerinin sonucundan bağımsız olarak NATO'nun, transatlantik kalabilmesi için daha Avrupalı olması gerektiğidir” değerlendirmesinde bulundu.

NATO'nun, Transatlantik İttifak'ın 75. yılı kutlamaları çerçevesinde 9-11 Temmuz'da Washington'da liderler düzeyinde zirve yapılacak.

Sinan Ateş davasıyla ilgili kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde