Babasının yolundan gidiyor

Fransa'da aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi Genel Başkan Yardımcısı Le Pen'in "Müslümanların sokakta namaz kılması işgaldir" demesi ülkeyi birbirine kattı.

Abone ol

PARİS - Fransa'da aşırı sağ Ulusal Cephe Partisi Genel Başkan Yardımcısı Marine Le Pen'in, "ülkedeki Müslümanların sokakta namaz kılması işgaldir" şeklindeki açıklamasına yönelik merkez sağ ve sol partilerin tepkisi giderek büyüyor.

İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, babası Jean-Marie Le Pen'in yerine aşırı sağ partinin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Marine Le Pen'in açıklamalarını eleştirdi.

Hortefeux, "Marine Le Pen'in bu sözleriyle babasının izinden gittiğini gösterdiğini" belirtti ve "bu tür açıklamaların sıradanlaştırılmasının son derece tehlikeli olduğunu" ifade etti.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Genel Sekreteri Francois Cope, bu açıklamalarla aşırı sağın "tehlikeli bir seçim stratejisi izlediğini" söyledi.

Sosyalist Parti'nin önemli isimlerinden Segelone Royal ise hükümetin başarısız politikaları yüzünden, aşırı sağın söylemini sertleştirdiği görüşünü dile getirdi. Sosyalist Parti üyesi Arnauld Montebourg da "Le Pen'i, ülkede dinler savaşı yaratmaya çalışmakla" suçladı.

Marine Le Pen, partisinin son toplantısında, "15 yıl önce başörtü yoktu, şimdi daha çok başörtüsü var, giderek daha fazla kadın burka giyiyor. Fransa'da Müslümanların sokakta namaz kılması, işgaldir. Bazı mahallelerde dini kuralların geçerli olması bir işgaldir. İşgal her zaman tankla, askerle olmuyor. Bu da halkın üzerinde baskı yapan bir işgal oluşturuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'daki kamuoyu yoklamaları, Marine Le Pen'in liderliğindeki aşırı sağın oylarını artırdığını, genel seçimlerin ilk turunda yüzde 17 oranında oy alabileceğini gösteriyor.

Bakan açıkladı! Narin Güran olayında kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı Haluk Levent'in Narin Güran paylaşımı ses getirdi