Avustralya ve Endonezya'dan yeni savunma iş birliği

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Endonezya'nın 20 Ekim'de göreve başlaması beklenen yeni Devlet Başkanı Prabowo Subianto ile Canberra'da görüştü. Albanese, ülkesinin Endonezya ile işbirliğini güçlendirecek savunma anlaşmasını imzalayacaklarını bildirdi.

AA | Abone ol

Anthony Albanese, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirecek savunma anlaşmasının imzalanacağını belirterek, "Ülkeler arasındaki diyaloğu derinleştirecek, birlikte çalışabilirliği güçlendirecek ve düzenlemeleri geliştirecek bu anlaşma, güçlü savunma işbirliğimizi pekiştirecektir" ifadesini kullandı.

Avustralya ve Endonezya'nın 'egemenliğe ve toprak bütünlüğüne saygı temelli' ilişkisine dikkati çeken Albanese, ağustos sonunda Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles'in Endonezya'ya ziyareti sırasında imzalanacak anlaşmanın iki ülke için olduğu kadar bölgedeki istikrar için de hayati önem taşıdığını vurguladı.

Devlet Başkanı seçilen Subianto ise bu savunma işbirliği anlaşmasının 'ülkesinin Avustralya ile iyi ilişkilerinin ve dostluğunun bir işareti olduğu' değerlendirmesinde bulundu.

Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi Yılmaz: Bu platformlar Rum propagandasına alet olmamalı