Avrupa'ya evet mi, hayır mı?

Referandumda halka, "Yunanistan'ın Avrupa'da ve ortak para birimi Euro'da kalıp kalmayacağı" sorusu sorulacak. Bu arada Avrupalı liderler bugün Papandreu ile görüşecek.

Abone ol

ATİNA - Yunanistan'ı referanduma götürme kararı ile şimşekleri üstüne çeken Papandreu, halkoylamasında yanıt bulması gereken sorunun, "Yunanistan'ın Avrupa'da ve ortak para birimi Euro'da kalıp kalmayacağı" sorusu olduğunu söyledi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Papandreu Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada, halkoylamasının, Yunanistan'ın ortaklarına "demokrasinin her şeyin üstünde olduğu mesajını vereceğini" belirterek, "halkoylaması Yunanistan'ın AB perspektifi ve Euro'ya katılımımız konusunda içe ve dışa karşı apaçık bir mesaj olacak" dedi.

Halkoylamasında yanıt bulması gereken sorunun, ülkenin hangi hükümet ile devam edeceği sorusu olmayacağını belirten Papandreu, "halkoylamasındaki ikilem (dilemma), 'Avrupa'ya evet mi, hayır mı', 'memoranduma evet mi hayır mı' ve 'Euro'ya evet mi, hayır mı' şeklinde olacak" diye konuştu.

Yunanistan'a 5 Aralık'a kadar süre tanındı

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) ile Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Yunanistan'a, Lüksemburg'daki AB zirvesinde mali yardım paketi ile ilgili varılan anlaşmayla ilgili içte tüm prosedürleri tamamlayarak onaylanması için, 5 Aralık’a kadar süre tanıdığı bildirildi.

Yunanistan için acil toplantı

Bu arada Papandreu, G-20 zirvesinin ışında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından çağırıldı. Papandreu G-20 zirvesi öncesi düzenlenen kriz toplantısında Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, IMF Başkanı Christine Lagarde ve diğer AB yetkilileriyle görüşecek.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır