”Avrupa'da resesyon kaçınılmaz”

Soros, ortak bir mali politika belirlenmemesi halinde euro krizinin Avrupa Birliği’ni yok etme potansiyeline sahip olabileceğini belirtti.

Abone ol

İSTANBUL- George Soros, Avrupa’nın gelecek yıl resesyon yaşamasının neredeyse kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Ünlü yatırımcı George Soros, Avrupa'nın gelecek yıl resesyona girmesinin ve yıllarca süren ekonomik durgunluk yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Londra’da açıklamalarda bulunan Soros, politika yapıcıların krize karşı attığı adımların ekonomide aşağı yönlü bir sarmal yarattığını belirtti. Soros, ortak bir mali politika belirlenmemesi halinde euro krizinin Avrupa Birliği’ni yok etme potansiyeline sahip olabileceğini ifade etti. Soros, "Euro'da bir düzeltme mekanizması ya da ülkelerin eurodan çıkması için bir karşılığın olmamasının çok ciddi bir sorundur. Ayrıca 750 milyar euroluk paketin nasıl kullanılacağına dair Almanya kendi kriterlerini empoze ediyor. " dedi.

Soros, "Şu durumda gerçek bir tehlike var, talebin yetersiz ve bankacılık sisteminin zayıf olduğu bir dönemde mali disipline geçmek. Dengeli bir bütçe isteği aşağı yönlü bir sarmal oluşmasına sebep olabilir." dedi.

Mazerete bağlı öğretmen atamaları yapıldı EURO 2024'ün Almanya ekonomisine katkısı ne oldu? Libya'da petrol krizi! Petrol üretim ve ihracatı durduruldu Çelik'ten İsrail'e tepki: Her gün yeni bir provokasyona imza atıyor Borsa günü düşüşle tamamladı