Atina Borsası'nda yüzde 30 varan kayıp!

Yunanistan borsası beş haftanın ardından kapılarını sert düşüşle açtı. Atina Borsası ilk işlem gününe yüzde 23 düşüşle başladı. Tüm gözlerin üzerinde olduğu bankacılık hisseleri ise yüzde 23 geriledi.

Abone ol

Yunan borsası beş hafta kapalı kalmasının ardından bugün yüzde 23 düşüşle açıldı. 

Yunanistan’da, Atina Borsası 5 haftalık ardan sonra sert düşüşle açıldı. Bankacılık hisselerinde satışların yoğunlaşması dikkati çekerken, National Bank of Greece, Pireos Bank, Alpha Bank ve Eurobank hisse senetlerinin büyük değer kaybettiği görüldü. Borsanın açılışından itibaren yatımcıların yoğun satışlara yöneldikleri gözlenirken, yeterli alıcı bulunmaması nedeniyle genel işlem hacmi 4 milyon euronun altında kaldı.

Yüzde 30 geriledi

Yunanistan'da borsa hükümetin ülkeden euro çıkışını engellemek için uygulamaya koyduğu sermaye kontrolleri doğrultusunda beş hafta kapalı kalmasının ardından bugün tekrar açılırken, keskin bir düşüş yaşadı. 

Yoğun satış dalgasının yaşandığı bankacılık hisselerinde başta ülkenin en büyük bankası National Bank of Greece, Pireos Bank, Alpha Bank ve Eurobank hisseleri olmak üzere bankacılık hisselerinde günlük limit olan yüzde 30 oranında düşüş yaşandı. Bankacılık endeksi günlük düşüş limitine ulaştı. 

Bir anda 100 milyon euroluk hissede satış emri 

Atina Borsa'sındaki tarihi çöklüşü değerlendiren Yatırım Danışmanı Theodore Mouratidis, "Satışta en büyük baskı bankacılık hisselerinde yaşandı. Bir anda 100 milyon euro değerinde hissede satış emri verildi" dedi. Mouratidis,  "Salı günü de bu satış baskısının sürmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Yüzde 16.2 düşüşle kapandı

Atina borsası gün içinde açılışa oranla biraz toparlanarak 'Kara Pazartesi' olarak tarihe geçen günü yüzde 16. 2'lık değer kaybıyla kapattı. 

Yüzde 22 civarında kayıp bekleniyordu

WallachBeth Capital direktörü Ilya Feygin geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmede Atina Borsası'ndaki kayıpların yüzde 19 ila 22 arasında olacağını öngörmüştü. 

Açıktan satış yasağı uzatılacak

Öte yandan Yunanistan borsasında açıktan satış yasağı uzatılacak. Konu ile ilgili Reuters'a açıklama yapan adı açıklanmayan bir yetkili, " her türlü açıktan satış yasağı Pazartesi gününden başlamak üzere uzatılacak" dedi. 

Banka hisseleri Atina Borsası'nın beşte birini oluşturuyor. Yunan borsası en son 26 Haziran'da işleme açıktı.

Emeklinin kök maaşındaki ek ödeme ne kadar artacak? Cem Adrian Van konserinde pet şişeli saldırıya uğradı! AFAD duyurdu: Kahramanmaraş’ta deprem Gündüz bakım merkezlerinde yeni proje başlıyor Hazine yarın 2 ihale düzenleyecek