Aramco'nun halka arz tarihi belli oldu

Suudi şirketin CEO'su Nasser, halka arz için 2018 yılını işaret etti.

Abone ol

Suudi Arabistan firması Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, 2018 yılı itibariyle petrol fiyatlarının toparlanmış olacağı ve piyasa koşullarının dünyanın en büyüğü olmaya aday halka arz için uygun olacağı konusunda "rahat" olduğunu söyledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Enerji Kongresi'nde konuşan Nasser, Aramco'nun yüzde 5'ine kadar halka arzı için tüm piyasaların hâlâ gözden geçirildiğini söyledi. CEO aynı zamanda şirketin ana odak noktası gaz olmak üzere önümüzdeki 10 yıl boyunca 300 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prens Yardımcısı Muhammed bin Salman bu yılın başlarında ülkenin petrole olan "bağımlılığını" azaltmak ve küresel bir yatırım gücüne çevirebilmek için yüksek hedefler açıklamıştı. Aramco'nun yüzde 5'inden azının halka arz edilmesi konusu bu çabaların merkezinde yer alıyor.

Asgari ücrette Ocak 2025 senaryosu! İşte olası zam oranları... Kongreden dönen doktorlar kaza geçirdi! İki hekim yaşamını yitirdi Ambulans magandalarıyla ilgili sıcak gelişme... QNB Finansbank'tan unvan değişikliği açıklaması Dolar ve Euro kaç TL oldu? Güncel döviz kurları