Apple iPad 2'yi Steve Jobs tanıttı

Tablet bilgisayar 11 Mart'ta ABD'de, 25'inde ise 25 pazarda piyasaya sürülecek.

Abone ol

İSTANBUL - Geçtiğimiz yıl ilk tablet bilgisayarı piyasaya sürerek bilişim sektöründe yeni bir dönem açan Apple, uzun zamandır beklenen İpad 2'yi piyasaya sürdü. Ürünü pankreas tedavisi dolayısıyla kısa bir süre önce şirketin yönetimini yardımcısına devreden Steve Jobs yaptı. Tablet bilgisayar Mart'ın 11'inde ABD'de, 25'inde ise 25 pazarda piyasaya sürülecek.

Amerika'nın San Fransisco şehrinde basına tanıtılan iPad 2, beklendiği üzere ilk iPad'e göre daha ince ve hızlı. Apple'ın çift çekirdekli A5 işlemcisini kullanan iPad 2'de grafikler de bu sayede 9 kata kadar hızlanıyor. iPad 2, önceki modele göre yüzde 33 daha ince. iPad 13.44 mm kalınlığındayken, iPad 2 sadece 8.8 yüksekliğe sahip. Yani iPad 2 aslında iPhone 4'ten bile daha ince. Ağırlığı ise 0.59 kg. İlk İpad'de eleştirilen önde kamera olmaması bu modelde çözülmüş. iPad 2 böylece Apple'ın iPhone 4 ile tanıttığı FaceTime görüntülü konuşma uygulamasını çalıştırabilecek.

HDMI çıkışı bulunan cihaz, görüntüleri büyük ekranlarda oynatabiliyor. Ancak kendisinin daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olması beklenen iPad 2'de 1024x768 pikselde kalınmış. Önceki gibi 10 saate kadar pil dayanma süresine sahip iPad 2, tek şarjla 1 aydan fazla süre bekleme modunda durabiliyor. İPad 2'nin fiyatı, geçen yıl iPad için açıklananlarla bire bir aynı tutuldu; yani ABD'de 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ürünün bellek seçenekleri yine 16, 32 ve 64 Gb olarak sıralandı. Sadece Wifi olan 3, WiFi, 3G ve AGPS olan 3 olmak üzere 6 konfigürasyon bulunuyor.

Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a tazminat davası