AP Türkiye Raportörü kayyum atamasını değerlendirdi: 'Demokratik ilkelere açık saldırı'

AP Türkiye Daimi Raportörü Sánchez Amor, Hakkari Belediye Eş Başkanı Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyum atanmasını değerlendirdi. Amor, değerlendirmesinde "Demokratik ilkelere açık saldırı ve halkın iradesini tamamen hiçe sayma" ifadesinde bulundu.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması hakkında sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Sánchez Amor, X (eski adıyla Twitter) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dem Parti'nin sosyal medya hesabını da ekleyerek şu ifadelerde bulundu:

"Ve yeniden başlıyor: DEM Parti'nin seçilmiş Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı ve Valilik'ten yerine kayyum atandı. Demokratik ilkelere apaçık bir saldırı ve halkın iradesini topyekun bir yok sayış: Katılımın yeniden canlanmasına yönelik her umudu yok etmenin hükümet için en hızlı yolu"

Abdüllatif Şener'in oğlu anneannesini öldürdü Meta'nın geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı "Kârdan vazgeçtik, öz varlıklarda bile ciddi tahribatlar yaşıyoruz" Domateste tarlada kalma tehlikesi Avrupalı armatör ikinci el gemi satışında Türkiye’ye yöneldi