Almanya ZEW endeksi beklentilerin altında

Almanya'nın ZEW eğilim endeksi Mart'ta 54.8 ile beklentileri karşılamadı.

Abone ol

Alman yatırımcıların Avrupa'nın en büyük ekonomisinin görünümüne ilişkin eğilimlerini gösteren ZEW endeksi Mart'ta 54.8'e yükselmesine karşılık beklentilerin altında kaldı.

Araştırma kurumu ZEW'in yaptığı yazılı açıklamada Yunanistan ve Ukrayna'daki krizlerin çözüm yolunda ilerleme kaydetmemesi nedeniyle endeksteki yükselişin sınırlandığı ifade edildi.Reuters anketine katılan uzmanlar endeksin 58.2 değerini almasını bekliyorlardı.

Analistler ve kurumsal yatırımcılar arasında yapılan araştırmaya göre belirlenen endeksteki yükseliş beşinci ayına girerken, endeks geçen yıl Şubat ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
              
Mannheim merkezli ZEW araştırma enstitüsünün analistler ve kurumsal yatırımcılar arasında yaptığı araştırmaya göre belirlenen eğilim endeksi Şubat'ta 53 değerini almıştı.

FB, Ferdi Kadıoğlu transferini KAP'a bildirdi Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı