ABD'de tekel davası: Altı banka uzlaştı

ABD'de altı banka tekel davasında uzlaşmaya giderek 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Aralarında Citigroup ve Bank of America'nın da bulunduğu altı banka, Avrupa tahvil fiyatlarına hile karıştırmakla suçlanmıştı.

Abone ol

ABD'de altı büyük banka, Avrupa devlet tahvillerinin fiyatlarına hile karıştırmakla suçlandı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Citigroup, Bank of America, Jefferies, Natwest, Nomura, UBS bankaları New York kentindeki Manhattan federal mahkemesindeki tekel davasında uzlaşmaya giderek 80 milyon dolar ödemeyi kabul ettiler.

Mahkeme, bankaları, tahvil ihalelerinde yüksek fiyatlar teklif etmek ve daha sonra tahvilleri yatırım fonlarına, emeklilik fonlarına, sigortacılara ve diğer yatırımcılara şişirilmiş fiyatlarla satmak için çevrimiçi sohbet odaları da dahil olmak üzere gizli anlaşma yapmakla suçladı.

Mahkemenin iddia ettiği gizli anlaşmanın, 2007 ve 2012 yılları arasında gerçekleştiği ifade edilirken altı banka suçlamaları reddetti.

Daha önce JPMorgan Chase, Natixis, State Street ve UniCredit bankaları, "Avrupa Devlet Tahvilleri Antitröst Davaları" kapsamında açılan davada 40 milyon dolar karşılığında uzlaşmaya varmıştı.

MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti İstanbul'da hastane yangını: Hastalar tahliye edildi Berke Saka, 100 metre sırtüstünde 7. oldu