ABD’de polisi silahsız siyahi genci böyle öldürdü

ABD’de silahsız bir siyah, kendisinin araçtan inmesini isteyen polise ellerini kaldırmasına rağmen 9 kurşunla öldürüldü. 30 Aralık’ta Bridgeton kentinde yaşanan olayın görüntüleri internette paylaşıldı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New Jersey eyaletinde polis, Jerame Reid adında siyah bir kişiyi araçtan inmeye zorladı. Polise ellerini havaya kaldırarak teslim olan Reid polis tarafından 9 kurşunla öldürüldü.

CİHAN Haber Ajansı’nın haberine göre; 30 Aralık’ta Bridgeton kentinde yaşanan olayın görüntüleri internette paylaşıldı. 

Görüntülerde, polis memurları Braheme Days ve Roger Worley, Leroy Tutt ve Jerame Reid isimli iki siyahın bulunduğu bir otomobili sinyal lambası yanmadığı için durduruyor.

Sürücü Leroy Tutt’tan ehliyetini göstermesini isteyen polisler, araçtakilerin hareketlerinden dolayı aniden alarma geçiyor. Polisler, aracın içindekilerin ellerini kaldırıp dışarı çıkmalarını istiyor ve sürücü Tutt, iki elini de kaldırıp camdan dışarı çıkarıyor.

Ancak yanındaki yolcu Jerame Reid (36) bir süre ellerini kaldırmayarak polise kısa bir süre direniyor ve daha sonra ellerini kaldırıp otomobilden çıkmaya başlıyor. Reid, buna rağmen polis Braheme Days’in kurşunlarının hedefi oluyor.

Olay yerinde yaşamını yitirdi

Reid olay yerinde hayatını kaybederken sürücü Tutt ise gözaltına alınıyor.

Olayın ardından iki polisin idare iznine ayrıldığı öğrenilirken polisler hakkında da soruşturma açıldı.Braheme Days, şüphelinin silahına ulaşmaya çalıştığını düşündüğü için ateş ettiğini söyledi. Büyük tepkilere yol açan görüntüler video paylaşım sitelerinde binlerce kez izlendi.

18 yaşındaki Michael Brown, 9 Ağustos’ta gündüz saatlerinde sokak ortasında polis Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmüştü.

Görgü tanıkları Brown’ın elleri havada, polise teslim olduğu sırada vurulduğunu söylerken, polis Brown’ın memurla kavga ettiği sırada öldürüldüğünü savunuyordu.
Memur Darren Wilson olaydan sonra zorunlu izne çıkartılmıştı.

Brown’un polis tarafından vurularak öldürülmesi, nüfusun büyük çoğunluğunun siyah olduğu Ferguson kasabasında polis şiddetine karşı protestoları başlatmıştı.
Eylemlerde birçok kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar içinde gazeteciler de vardı.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu