ABD'de konut enflasyonu yavaşladı

ABD'de haziran ayında konut fiyatları artış gösterdi. Haziranda konut fiyatındaki yıllık artış yüzde 5,4 olarak artarken, mayıstaki artışın gerisinde kaldı. Konut fiyatlarındaki enflasyonda yavaşlama gösterdi.

AA | Abone ol

ABD'de S&P CoreLogic Case-Shiller, haziran ayına Ulusal Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı.

Buna göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, haziranda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4'lük artış kaydetti. Endeks, haziranda 325,23 değeriyle tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.

Mayısta artış daha fazlaydı

Bu dönemde rekor tazelemesine karşın konut fiyatlarının artış hızında yavaşlama olduğuna işaret eden endeks, mayısta yıllık yüzde 5,9 artmıştı.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,5 yükseldi. Piyasa beklentileri, endeksin bu dönemde yüzde 6,2 artması yönündeydi. Endeks, mayıs ayında yüzde 6,9 artmıştı.

En yüksek artış New York'ta

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği şehir New York oldu. New York'ta bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 9 arttı.

New York'un ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 8,7 ile San Diego ve yüzde 8,5 ile Las Vegas oldu. Konut fiyatlarının yüzde 0,8 arttığı Portland ise en düşük yıllık artış görülen şehir olarak belirlendi.

FB, Ferdi Kadıoğlu transferini KAP'a bildirdi Gelir İdaresi açıkladı: Yeni müdürlük 1 Eylül'de faaliyete başlıyor Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti