ABD'de Başkanlık yarışında son durum ne? Trump mı yoksa Harris mi? Anket sonuçları açıklandı!

ABD Başkanı Biden'ın ardından Demokratların adayı olması muhtemel hale gelen Başkan Yardımcısı Harris, Cumhuriyetçilerin adayı olan eski ABD Başkanı Trump'a yüzde 2 fark attı. Son yapılan anketin sonuçlarına göre Harris, bugün seçim olması halinde yarışı yüzde 2 farkla Trump'ın önünde bitirecek.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden'ın seçim yarışından çekilmesinin ardından Demokratların seçim yarışındaki adayı olabilmek için gerekli olan delege sayısına ulaştı.

Son yapılan Reuters/Ipsos anketine göre Harris, seçim kampanyası sırasında kulağından vurulmasının ardından büyük bir kitlenin desteğini toplayan eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin seçim yarışındaki Trump'ın iki puan farkla önüne geçti.

Yüzde 3'lük hata payı olduğu belirtilen ulusal ankette, Harris'in oy oranı yüzde 44 olurken, eski Başkan Donald Trump'ın oy oranı yüzde 42 oldu.

15-16 Temmuz'da yapılan ankette Harris ve Trump yüzde 44 ile berabere kalırken, 1-2 Temmuz'da yapılan ankette Trump'ın bir puan farkla önde olduğu bilgisi yer almıştı.

Trump'ın seçim kampanyasında yer alan anketör Tony Fabrizio, Harris'in desteğinde bir artış olduğunu gösteren anketleri küçümseyerek, yeni adaylığının medyada geniş yer bulması nedeniyle popülaritesinde geçici bir artış görmesinin muhtemel olduğunu savundu.

Fabrizio, "Bu artış muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde kendini göstermeye başlayacak ve bir süre devam edecek" dedi.

Daha "zeki" görülüyor

Ankete katılanların yüzde 56'sı, 59 yaşındaki Harris'in, hem Biden'dan hem de Trump'tan daha zeki olduğunu düşünüyor. Ankette yer alan "zihinsel olarak daha zinde ve zorluklarla başa çıkabilen" ifadesine katılanların oranı, Harris için yüzde 56 olurken bu oran 78 yaşındaki Trump için yüzde 49'da kaldı. Biden için ise bu oran yüzde 22 olarak yer aldı.

Demokrat olduğunu belirten adayların yüzde 80'i Biden'In tekrar seçilmesine olumlu baktığını söylerken, Harris için aynı şeyi söyleyenlerin oranı yüzde 91 oldu.

Demokrat seçmenlerin dörtte üçü, partinin Harris'in arkasında durması gerekiğini ifade ederken dörtte biri ise partinin adaylığı için birden fazla adayın yarışması gerektiğini söyledi.

Ankete katılan seçmenlere bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr.'ında katıldığı bir oy pusulası gösterildiğinde ise Harris yüzde 42'ye yüzde 38'lik oy oranı ile Trump'a karşı yüzde 4'lük üstünlük sağladı.

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesini onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı