ABD temerrüt riskini atlattı, not tehlikesi sürüyor

Kredi derecelendirme kuruluşlarına göre ABD, bütçe açıklarını kapatmak için daha fazla önlem almak zorunda.

Abone ol

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'den geçen, harcamalarda kesintiye gidilmesini ve ABD'nin borçlanma tavanının yükseltilmesini öngören yasayı imzaladı. Ancak, bunu, kredi derecelendirme kuruluşları borçlanma notunun düşürülmemesi için orta vadede yeterli olmadığını açıkladı.

Başkan Obama, harcamalarda kesintiye gidilmesini ve borç tavanının yükseltilmesini sağlayacak olan bütçe açığının azaltılması tedbiriyle ilgili yasayı imzaladı. Obama, hükümetin temerrüde düşmesini engelleyen, borç tavanının yükseltilmesi yasasının, ilk adım olduğunu söyledi.

Moody's ve Fitch, bu ülkenin AAA olan kredi notunu teyit ettiler. Ancak notun ileride düşürülmesi tehlikesi hâlâ geçerli.  İki kuruluş, notun şimdilik değişmediğini ancak Amerikan yönetiminin, finansal durumu düzene sokmak ve AAA notunu muhafaza etmek istiyorsa, bütçe açıklarını kapatmak için daha fazla önlem alması gerektiğini vurguladı.

Yatırımcılar şimdi üçüncü önemli kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un tavrını bekliyorlar.

S&P, diğer iki kuruluştan daha sert bir tavır izlemiş ve Kongre'nin bütçe açıklarını önemli ölçüde düşürecek bir hazırlık yapmaması halinde Ekim ayı ortasına kadar ABD'nin kredi notunu düşürebileceğini açıklamıştı.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu