ABD Hazine Bakanı Yellen: Muhtemelen bitti, ama göreceğiz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Joe Biden'ın görev süresinin ocak ayında sona ermesinin ardından görevine devam edip etmeyeceği veya yeni bir yönetim rolü üstlenip üstlenmeyeceği sorularına, "Muhtemelen bitti, ama göreceğiz" yanıtını verdi.

Haber Merkezi | Abone ol

Yellen, önümüzdeki aylarda Hazine'de yapacak çok işi olduğunu, Pekin'deki mevkidaşı Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng ile sık sık gerginleşen ilişkiyi yönetmeye çalışmak için bir toplantı daha yapabileceğini söyledi.

Yellen, ABD'ye yapılacak bir ziyareti memnuniyetle karşılayacağını ancak kendisinin de Çin'e gidebileceğini söyledi ve "Tahminime göre öyle ya da böyle bir ziyaret gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yellen, ABD-Çin ilişkisinin bir sonraki ABD yönetimi tarafından en üst düzeylerde ve kurum çalışanları arasında yapılacak tartışmalarla "önceliklendirilmesi ve beslenmesi" gerektiğini de söyledi.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 1 asker şehit oldu EBRD'den Borusan EnBW Enerji'ye 60 milyon dolar kredi Motorine indirim sinyali Rosatom'un geliri geçen yıl 2,5 trilyon rubleye çıktı Dolar/TL'den günün ilk rakamları