ABD borsasında gözler istihdam verilerinde: 'Düzeltmeye sebep olabilir'

ABD'de istihdam piyasasına dair güncel veriler bu hafta açıklanacak. Ekonomik aktivitelere ilişkin önemli bir gösterge olan verinin ABD borsasını da doğrudan etkilemesi bekleniyor. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'tan bir uzman, verinin zayıf gelmesi durumunda borsaların düzeltmeye gidebileceğini söyledi.

Abone ol

ABD'de ağustos ayına ilişkin özel sektör istihdam verileri bugün, tarım dışı istihdam verileri de 6 Eylül'de kamuoyuyla paylaşılacak. İş gücü piyasasına dair bilgi verecek istihdam verilerinde, Fed'in bu ayki faiz indiriminin boyutuna dair ipuçları aranacak.

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın küresel piyasalar genel müdürü ve taktik uzmanı Scott Rubner, verilerin zayıf gelmesi halinde borsanın düzeltmeye doğru gidebileceğini ifade etti.

Eylülül ikinci yarısına dikkat

Rubner, bankanın müşterilerinin eylülün ikinci yarısında hisse fiyatları için olumsuz teknik kurulum için pozisyon aldıklarını, 16 Eylül'de bir riskten kaçış hareketinin başlamasını beklediğini bildirdi.

Rubner yayınladığı yatırımcı notunda, "Cuma günü maaş bordroları zayıf gelirse piyasada bir düzeltme başlayabilir" diye yazdı. Rubner, eylül sonunun S&P 500 için tarihsel olarak yılın en kötü iki haftalık işlem dönemi olduğunu belirtti.

Bu dönemde, trendleri takip eden fonların hisse senedi yatırımı yapmak için çok az alanı bulunuyor. Şirketler de geri alım dönemlerine giriyor.

Teğmenlerin kılıçlı yemini inceleniyor KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Narin Güran olayında son durum: Özel ekip 12 dakikalık sırrı araştırıyor Borsa güne yükselişle başladı '30 bin liralık ders kitabı' davasında okul müdürüne hapis istemi