AB sözleşmesinde değişiklik önerdiler

Sarkozy, Merkel ve Monti Euro Bölgesi borç krizini görüşmek üzere bugün Strasbourg'da bir araya geldi.

Abone ol

STRASBOURG - Fransa ve Almanya, Euro Bölgesi'nin daha iyi yönetilmesi için AB sözleşmesinde değişikliğe gidilmesini önerdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Monti, Euro Bölgesi'nin borç krizini görüşmek üzere bugün Strasbourg'da biraraya geldi.

Sarkozy, Merkel ve Monti ile yaptığı görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, Fransa ve Almanya'nın, Euro Bölgesi'nin borç krizini daha iyi yönetilebilmesi için ilgili AB sözleşmesinde değişikliğe gidilmesini önerdiğini duyurdu.

Bugünkü toplantıya katılan üç ülkenin de, euro para biriminin kurtarılması konusundaki siyasi iradelerini teyit ettiklerini açıklayan Sarkozy, Fransa ve Almanya'nın önümüzdeki günlerde, AB sözleşmesinde yapılacak değişikliklerle ilgili tasarıyı kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Sarkozy, yine bugünkü toplantıya katılan üç ülkenin Avrupa Merkez Bankası'nın bağımsızlığına saygı göstereceklerini belirterek, yine üç ülkenin, bu bankadan olumlu veya olumsuz bir talepte bulunmaktan kaçınacaklarını söyledi.

Almanya Başbakanı Angele Merkel, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, AB sözleşmesinde düşünülen değişikliğin, Avrupa Merkez Bankası'nın yapısıyla ilgili olmadığını söyledi.

Fransız basını, mali krizle ilgili olarak Avrupa Merkez Bankası'ndan daha fazla acil yardımın gelmesiyle ilgili Paris'in önerisiyle, Almanya'nın teklif ettiği Euro Bölgesi'nin'ndeki ülkelerin mali disipline daha fazla uymalarını dayatmak için ilgili AB sözleşmesinde değişikliğe gidilmesi konusunun, Strasbourg'daki toplantının en önemli pazarlık unsuru olduğunu duyurmuştu.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur