AB, İran yaptırımlarının süresini 27 Temmuz 2025'e uzattı

AB Konseyi yetkilileri, Rusya ile Orta Doğu ve Kızıldeniz'deki silahlı gruplara askeri desteği gerekçesiyle 14 Mayıs'ta başlatılan yaptırımların süresinin 27 Temmuz 2025'e kadar uzatıldığı duyuruldu. Açıklamada, uzatma kararının senede bir kez gözden geçirileceği ifade edildi.

AA | Abone ol

Avrupa Birliği (AB), İran'a Rusya ile Orta Doğu ve Kızıldeniz'deki silahlı gruplara askeri desteği nedeniyle uyguladığı yaptırımları bir yıllığına uzattı.

Söz konusu yaptırım rejimi çerçevesinde 12 kişi ve 9 kuruluş listelenmişti. AB, İran'ı 13 Nisan'da İsrail'e İHA, balistik ve seyir füzeleriyle düzenlediği saldırıları akabinde kınamış, söz konusu yaptırımları bu gelişme üzerine kararlaştırmıştı.

AB'nin yaptırım rejimi, varlıkların dondurulması, listedeki kişi ve kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ekonomik fayda sağlanmasının ve AB'ye seyahatlerin yasaklanmasını içeriyor.

"Acil önlem alınmazsa ihracatta rekor düşüş gelir" Bina tamamlama sigortanız hazır Solar panel, az maliyetle yüzde20 daha verimli hale gelecek YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sokak toplayıcıları Gesikoop çatısı altında birleşti