AB, borç takasından memnun

Euro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan'a 130 milyar euroluk kurtarma paketinin onaylanmasını muhtemelen gelecek hafta görüşeceği bildirildi.

Abone ol

BRÜKSEL - Yunanistan'da özel sektörün yüzde 85,8 oranında katılımıyla sonuçlanan borç takası Avrupa Birliği'ni memnun etti.

AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, yazılı açıklamasında, "Yunanistan'daki gönüllü borç takasına yüksek katılım oranından çok memnun oldum. Bu, geçen ay üzerinde uzlaştığımız Yunanistan'a ikinci kurtarma paketine güçlü destek anlamına geliyor" dedi.

Rehn, "Şimdi Yunan makamlarının ekonomik ıslah programına güçlü taahhütlerini sürdürmelerini ve paketi dikkatlice ve zamanlıca uygulamalarını bekliyorum. Bu program Yunanistan'da sürdürülebilir büyümeyi ve istihdamı destekleme çabalarımızın köşe taşı ve kaçırılmayacak bir fırsattır" ifadesini kullandı.

Paketin onayı haftaya

Bu arada Euro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan'a 130 milyar euroluk kurtarma paketinin onaylanmasını muhtemelen gelecek hafta görüşeceği bildirildi.

Almanya Maliye Bakanlığı sözcüsü Martin Kotthaus yaptığı açıklamada, "Sanırım, Yunanistan ile ilgili ikinci kurtarma paketi gelecek hafta euro Grubu'nda ele alınacak" dedi.

Kotthaus, bugün telekonferans toplantısı yapan euro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan ikinci kurtarma paketinin gereklerini yerine getirmeye kararlıysa, ellerinde Yunan tahvili bulunduran özel sektör kreditörlerine 30 milyar euroluk ödemeyi yapabileceğini ifade etti.

Maliye bakanlarının, Yunanistan'ın özel sektör kreditörlerine 5,5 milyar euroluk faiz ödemeleri konusunda karar alabileceği de belirtildi.

Tahvil takasıyla Yunanistan'ın özel sektöre olan 206 milyar euroluk borcunun yüzde 53,5'inin silinmesi, faiz oranının düşürülmesi ve vadenin uzatılması hedefleniyor.

Atina'nın başarılı borç takas operasyonunun ardından bugün telekonferans toplantısı yapacak olan Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'a 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketinin serbest bırakılması için hazırlıkları hızlandırmaları bekleniyor.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...