AB ambargosuna İran'dan petrol misillemesi

İran AB ülkelerine petrol ihracatını durdurarak misilleme yapıyor. Tahran, önce Yunanistan sonra İspanya'ya petrol ihracatını durdurdu sırada ise Almanya ve İtalya'nın olduğu söyleniyor.

Abone ol
DUBAİ - İran'ın İspanya'ya petrol ihracatını durdurduğu ve aynı yaptırımı Almanya ve İtalya'ya da uygulayabileceği bildirildi.
 
Ancak İspanya'nın en büyük rafinerisi Repsol, İran petrolü yerine Suudi Arabistan'la bağlantı yaptığını ve daha önce açıklamıştı. Bir Repsol sözcüsü zaten Ocak ayından beri İran petrolü almadıklarını söyledi.
 
İngilizce yayın yapan İran devlet televizyonu Press TV'nin dün verdiği haberde, "İran misilleme yaptırımlar kapsamında Yunanistan'dan sonra İspanya'ya da petrol ihracatını durdurmuştur" dedi. Haberde aynı önlemin Almanya ve İtalya için de düşünüldüğü belirtildi.
Avrupa Birliği, Temmuz ayından itibaren üyelerinin İran'dan petrol ithalini durdurmalarını kararlaştırmıştı.
Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi Borsa günü düşüşle tamamladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bombalı saldırı faili Rus terörist Bodrum'da yakalandı THY’den tatilcilere yüzde 40 indirimli uçuş fırsatı!