77 kişinin katili 'hapis' yatmayabilir

Norveç'te 77 kişiyi öldüren Behring Breivik, cezaevine değil, bir psikiyatrik gözaltına gönderilecek.

Abone ol

OSLO - Norveç'te 22 Haziran'da 77 kişinin öldüğü saldırıların zanlısı Behring Breivik'in akıl sağlığıyla ilgili raporda, Breivik'in saldırılardan sorumlu tutulamayacağı belirtildi.

Norveç medyasına göre, psikiyatrlar Torger Husby ve Synne Serheim raporda, Breivik'in bu suçları işlemek için cezai ehliyetinin bulunmadığını ifade ettiler.

Breivik'in akıl sağlığıyla ilgili psikiyatrlarca hazırlanan raporu açıklayan savcı Inga Bejer Engh, aşırı sağcı Breivik'in "zamanla paranoyak şizofreni" geliştirdiğini ve cezai ehliyetinin bulunmadığını belirterek, Breivik'in cezaevine değil, bir psikiyatrik gözaltına gönderilebileceğini söyledi.

Savcı, "Eğer nihai sonuç Breivik'in cezai ehliyetinin bulunmadığı yönündeyse, davanın sonunda mahkemeden failin zorunlu akıl tedavisi almasını talep edeceklerini söyleyerek, "Bu tedavi ömür boyu olabilir" dedi.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır