5,5 milyar dolarlık bütçe kabul edildi

BM'nin 2014-2015 bütçesi bir önceki döneme göre yüzde 1 kesintiyle 5,53 milyar dolar oldu

Abone ol

NEW YORK- BM Genel Kurulu, 2014-2015 yılları için BM ana bütçesini 5,53 milyar dolar olarak onayladı.

BM Genel Kurulu, iki yılda bir gerçekleştirilen bütçe görüşmelerini tamamlayarak 2014-2015 bütçesini konsensüsle kabul etti.

Dünya genelindeki ekonomik kriz BM bütçesine de yansıdı ve yeni kabul edilen bütçede, bir önceki döneme göre yüzde 1 oranında kesintiye gidildi.

Yeni bütçe 5,53 milyar dolar olarak kabul edilirken BM personelinden de yüzde 2 oranında kesintiye gidilmesi kararlaştırıldı.

BM bütçesi, 193 üye ülkenin ekonomik büyüklüğü, kişi başına düşen milli geliri gibi bir takım unsurlar sonucunda belirlenen zorunlu katkılarıyla oluşuyor.

Çoğunluğu Afrika kıtasında bulunan BM barışgücü operasyonları için ise BM'nin ana bütçesi kullanılmıyor. Yaklaşık 7 milyar dolarlık barışgücü operasyonları için ayrı bütçe oluşturuluyor.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama