158 milyar euroluk paket Yunanistan'ı kurtaracak

Pakete, ellerinde Yunan tahvilleri bulunan bankalar da 'gönüllü' katkıda bulunacak.

Abone ol

BRÜKSEL - Euro Bölgesi devlet ve hükümet başkanlarının Yunanistan'ı kurtarmak için düzenledikleri olağanüstü zirvede 158 milyar Euroluk yeni paket kararı alındı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, zirvenin ardından yaptığı açıklamada, bankaların da katkı yapacağı ikinci Yunanistan paketinin 160 milyar Euroya yaklaşacağını söyledi. Berlusconi, paketin 109 milyar Eurosunun Avrupa ve Uluslararası Para Fonu'ndan, 49 milyar Eurosunun özel sektörden geleceğini belirtti.

Berlusconi, özel sektörden gelecek 37 milyar Euro'luk miktarın, ellerinde Yunan tahvilleri bulunan bankaların gönüllü katkısı ve 12 milyar Euroluk borç itfasından oluşacağını anlattı.

Destek 30 yıl sürecek

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de banka ve finans kuruluşlarının Yunanistan'a 30 yılda 135 milyar Euro kaynak sağlayacağını söyledi.

Sarkozy, "Bir Euro Bölgesi ülkesi olarak Yunanistan'ı destekleme kararı aldık. Bu, güçlü bir taahhüt" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le birlikte Euro Bölgesi içinde ortak ekonomik yönetimi ilerletme kararı aldıklarını belirten Sarkozy, bu kapsamda hazırlayacakları önerileri yıl sonu gelmeden diğer ülkelerin onayına sunacaklarını kaydetti.

Sarkozy, Yunanistan krizini fırsat olarak kullanıp Euro Bölgesi'nde ortak ekonomi yönetiminde önemli bir hamle yapmak istediklerini dile getirdi.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur