125 Boko Haram üyesi ve finansörü mahkum edildi

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, terör örgütü Boko Haram üyelerine karşı yeniden başlayan toplu yargılamada, 125 terörist ve örgüt finansörü mahkum edildi. Nijerya Federasyon Başsavcılığı Sözcüsü Kamardeen Ogundele, 125 kişinin "terörizm, terörizmin finansmanı, maddi destek sağlama" ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) suçlarıyla ilgili davalardan mahkum edildiğini kaydetti.

AA | Abone ol

Nijerya Federal Yüksek Mahkemesi, 24 Temmuz'da Boko Haram üyesi 300 kişinin toplu yargılanmasına yeniden başlamıştı. Yargılama sonucunda 125 Boko Haram üyesi ve finansörüne hapis cezası verildi. 

Nijerya hükümeti, daha önce ülkenin kuzeydoğusunda yakalanan 5 bin Boko Haram üyesinin yargılanacağını duyurmuştu. Yakalanan teröristler federal mahkemede gruplar halinde yargılanıyor.

Nijerya'da Boko Haram'ın 2009'dan beri kitlesel terör eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü. Terör örgütü, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle her yıl yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalıyor.

CHP tüm belediyelerinde 'Kent Lokantası' açacak Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı ziyaret edecek İşte borsada en çok kazandıran hisseler Safiye Soyman'ın acı günü: Oğlu Harun Akaröz hayatını kaybetti Elektrik tüketimi 8 gün içinde 5 kez rekor kırdı