'Vergileri azaltacağız'

Çin Başbakanı Li Keqiang, "Vergileri azaltacağız" dedi.

Abone ol

Çin Başbakanı Li Keqiang, hükümetin vergileri hafifletme ve şirketler üzerindeki yükü azaltma yönünde adım atacağını, ancak ülkenin bu tür reformlar uygulamak konusunda deneyimsiz olduğunu ve bazı zorluklar olabileceğini söyledi.

Li, daha önce yaptığı bir açıklamada da 2016 yılında şirketler üzerindeki vergi yükünü bu yıl 500 milyar yuan azaltacaklarını, KDV sistemi reformlarını destekleyeceklerini söylemişti.

'İstikrar için yeterli araca sahibiz'

Bu arada Çin Başbakanı Li, Çin'in istikrarlı bir ekonomik performansı sağlayacak yeterli politika aracına sahip olduğunu söyledi.

Li, "Yüksek hızlı ekonomik büyüme oranları sürdürülebilir değil, bu nedenle hükümet ekoonmik büyümenin kalitesi ve verimliliğine daha fazla önem verecek" diye konuştu.

Konuşmasında Çin'in borç rasyolarının yüksek olmadığını, borç/GSYH oranının sadece yüzde 17 olduğunu belirten Li, ayrıca Çin'in ihracatını artırmak için yuan kurunu devalüe etmeyeceğini de vurguladı. Li, hükümet olarak çelik, kömür ve diğer sektörlerdeki aşırı kapasitenin azaltılması, küçük özel işletmelerin desteklenmesi politikalarını devam ettireceklerini de ifade etti.

ABD Hazine Bakanı: Çin ekonomiyi desteklemek için araçlara sahip

Öte yandan ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang ile yaptığı telefon görüşmesinde, Çin'in ekonomisini desteklemek için ihtiyaç duyduğu araçlara sahip olduğunu söyledi.

Lew-Wang görüşmesine ilişkin bilgi veren ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Lew, Çin'in hanehalkı gelirlerini desteklemesi ve tüketim öncülüğünde büyüyen bir ekonomiye doğru yeniden dengelemenin faydalarını tekrarladı" diye konuştu.

İşte borsada en çok kazandıran hisseler Adli Tıp Kurumu 80 sözleşmeli personel alacak Antalya'da sahilindeki karavanlar kaldırıldı Moody's'ten Koç Holding'in kredi notuna güncelleme Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti